Over Rozanne

Introductie

Rozanne de Bont (1989) is actrice en schrijver. In 2015 studeerde ze af aan de Toneelschool van Arnhem. Sindsdien was ze te zien in verschillende televisieseries als Ik weet wie je bent, Vlucht HS13, Flikken Maastricht, Spangas en speelde ze uiteenlopende rollen bij de theatergezelschappen Toneelgroep Oostpool, Frascati Amsterdam, Club Guy and Roni.

Begin dit jaar bedacht, ontwikkelde en schreef ze samen met De Vandalen te midden van de coronacrisis de webserie Toen Wij De Tijd Hadden, een tijdsdocument van twintig afleveringen dat volledig vanuit huis geproduceerd werd. De serie werd geselecteerd voor de debuutcompetitie van het Nederlands Filmfestival 2020.
Naast haar werk in de culturele sector studeert Rozanne sinds 2019 Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

 

“De kracht van de scènes zit hem in de herkenbaarheid. […] Toen wij de tijd hadden […] weet dergelijke situaties scherp te vatten in pareltjes van dialogen, die afwisselend komisch en ontroerend zijn. Het fraaie spel van de acteurs doet de rest.” – Trouw ****

Achtergrond

Rozanne werd zowel aangenomen voor de Toneelschool van Amsterdam als de Toneelschool van Arnhem. Na een jaar te hebben gestudeerd aan de acteursopleiding te Amsterdam besloot ze de overstap te maken naar de Toneelschool van Arnhem, omdat ze in Arnhem de mogelijkheid zag om haar autonomie als actrice en maker verder te ontwikkelen.

In 2015 studeerde ze af met een onderzoek naar de dynamiek tussen acteur en regisseur in de ontwikkeling van een filmpersonage. Nanouk Leopold en Remy van Heugten werkten hieraan mee en de begeleiding van het project was in handen van Meike de Jong.
In dezelfde periode nam Rozanne deel aan De Schaduwploeg, bestaande uit een ploeg van jonge theatermakers die onder leiding van Anne Breure werd gevraagd het Internationaal Theaterschool Festival Amsterdam te evalueren. Binnen dit project kwam naar voren dat Rozanne affiniteit heeft met het in kaart brengen van grote structuren en het formuleren van visie binnen het culturele landschap. Dit werd een belangrijke inspiratiebron om Onderwijswetenschappen te gaan studeren.

 

Heden & Toekomst

Het werk als actrice en schrijver geeft Rozanne dynamiek en creativiteit en het studeren geeft ruimte voor inhoudelijke verdieping. Uiteindelijke wil ze deze twee werelden samenbrengen.